Go to content Go to search
kök med färgglada stolar vid ett matbord och ett beige laminatgolv från pergo

Slitstarkt golv med överlägsen hållbarhet

När du behöver ett slitstarkt golv är det laminatgolv eller vinylgolv från Pergo du ska välja. Den överlägsna slitstyrkan och hållbarheten gör att de varar i generationer.

Upptäck våra golv

Slitstarkt golv i generationer

Pergos golv har en robust och innovativ konstruktion som ger en hållbarhet i generationer. Deras extrema slitstyrka gör att vi kan erbjuda marknadens bästa garanti: vi lovar att golven står emot slitage, fläckar och solblekning i upp till 33 år.

AC-klassificering av laminatgolvens slitstyrka

För laminatgolv finns det en AC-klassificering som anger laminatets slitstyrka. Skalan omfattade ursprungligen fem klasser: från AC1 till AC5. Men Pergo-laminatgolvens exceptionellt höga standard gjorde att man fick inrätta en ännu högre klass: AC6, som nu används i kommersiella miljöer med extra mycket slitage.

Vinylgolv med hög slitstyrka

Pergos vinylgolv finns i de två kvalitetsnivåerna Premium och Optimum. Båda har mycket hög slitstyrka, men Optimum är det som används i kommersiella miljöer där golven utsätts för extra mycket slitage.

Flera lager gör golven stabila och tåliga

Båda golvtyperna är uppbyggda av flera lager som gör dem extra stabila och tåliga mot slag, repor, slitage och fukt. De är dessutom hygieniska eftersom ytbehandlingen är så tät att smuts inte kan tränga igenom. Detta gör dem också lätta att rengöra.

  • Pergos laminatgolv eller vinylgolv passar för dig som behöver extra slitstarka golv.
  • Pergos laminatgolv har den högsta klassificeringen av slitstyrka.
  • Vinylgolven finns i två kvalitetsnivåer, båda med hög slitstyrka.
  • Laminat- och vinylgolv är uppbyggda av flera lager som gör golven starkare.

Upptäck våra golv

Relaterade artiklar