Go to content Go to search
tapetkonstnären Mira Sohlen poserar på ett ljusbrunt vinylgolv med sina tapetserarverk

Hur konstnärer omfamnar verkligheten

När det gäller att skapa konst är inspiration, kreativitet och disciplin punkter som rankas högt i listan över krav. Men det är också viktigt för konstnärer att lyssna när deras musa talar. Dessa fyra unika konstnärer pratar om den speciella roll som platsen de arbetar på och Pergo Rigid Click vinylgolv spelar, när det gäller kreativiteten.

Upptäck våra Rigid Click vinylgolv

Mira Sohlén berättar om sitt Pergo Vinyl-golv

Mira

Wim Vanlessen berättar om sitt Pergo Vinyl-golv

Wim

C A S H berättar om sitt Pergo Vinyl-golv

Cash

Anna-Karin Garhamn berättar om sitt Pergo Vinyl-golv

Anna-Karin

Mira Sohlen, mattkonstnär

Hantverk med en modern tvist

För mattkonstnären Mira dikterar processen resultatet. Och den processen startar… på golvet. Här gör hon sina unika kompositioner och utvärderar sitt arbete.

Det är på golvet jag börjar. Det är där jag tänker och funderar på vad jag har skapat.

Mira använder en speciell överlappningsteknik i alla sina kompositioner. Varje detalj formas noggrant för hand, så att alla delar är unika. Hennes driv att utmana traditionellt hantverk med en modern tvist stämmer perfekt med hennes vinylgolv från Pergo.

Lär dig mer om vinyl

Wim Vanlessen, balettdansör

Visa din personlighet

Inom balettvärlden är det få personer som når så långt som Wim Vanlessen har nått i sin karriär. Wim, som är beundrad för sitt perfekt kontrollerade tillstånd och tilldragande mänskliga form, förändrar atomsfären i varje rum som han dansar i, vilket gör publiken fascinerad.

Dans handlar helt om kontakt och hur du knyter an med det utrymme du befinner dig i. Du måste verkligen känna det.

För Wim kräver dans, och alla konstformer där du blottar din själ, att du öppnar dig själv helt. Ett sådant själsökande kräver ett taktilt utrymme där kontakt spelar en avgörande roll… och kanske också ett vinylgolv från Pergo.

Lär dig mer om vinyl

C A S H, konstnär

Vidga gränserna

Carl Anders Sven Hultin – även kallad C A S H – är först och främst en observatör och för det andra en konstnär och visuell artist. Hans arbete belyser den skönhet han bevittnar i världen runt omkring, där han konstant upptäcker nya färgkombinationer, strukturer och former.

Färger, strukturer och former finns överallt. Du måste bara vilja se dem.

För att saker ska vara intressant för C A S H gillar han att utforska användningen av olika verktyg och medium, från kulspetspennor och borstar till målardukar och till och med metall. Hans studio och det färgfläckade golvet är en förlängning av hans livliga personlighet.

Lär dig mer om vinyl

Anna-Karin Garhamn, barnboksillustratör

Livet sipprar in i rummet

Att hitta äventyr i vardagen, är det som barnboksillustratören Anna-Karin Garhamns arbete handlar om. Hennes serie om Puck, en liten pojke som utforskar världen runt omkring, är ett perfekt exempel på den äventyrslusten.

Det rum jag befinner mig i avspeglas alltid i mitt arbete och påverkar resultatet för det jag kommer att rita.

För att skapa sina unika teckningar hämtar Anna-Karin inspiration från livet och också det rum hon arbetar i. Man kan undra om hon någonsin låtit Puck leka på hennes vinylgolv från Pergo. Det skulle ändå inte vara något att oroa sig för.

Lär dig mer om vinyl