Go to content Go to search
vitt marmorgolv i ett trendigt kök

Underbart marmorgolv som höjer inredningen

Marmor har klivit in, eller åtminstone återkommit, i våra hem under de senaste åren med en känsla av lyx som ger ett golv eller en vägg en viss dekadens eller skapar en vacker köksyta. Det finns bara en nackdel: priset. Lyckligtvis finns en lika vacker, mer budgetvänlig lösning till hands: vinylgolv med ett marmortryck.

Upptäck våra marmorvinylgolv

Samma marmorutförande, mer hållbart

En kollektion av vinylgolv med ett realistiskt marmortryck: det är italiensk marmor. Vinyl kan till skillnad från riktiga marmorgolv stå emot ett vardagsslitage. Det är till att börja med rep-, fläck- och stöttåligt. Precis som med alla Pergo-golv är vår kollektion av golv i marmorstil lätta att underhålla och lägga, tack vare Uniclic-klicksystemet.

Hur du stylar ditt marmorgolv

Pergos kollektion av marmorgolv Aura Pro, Tile Premium Click, Tile Optimum Click och Tile Optimum Glue – skapa en lugnande atmosfär. Alla har naturliga färger, vilket gör dem perfekt lämpade för många olika inredningsstilar.

Vill du ha tidlös, klassisk elegans? Kombinera marmor med andra naturelement, t.ex. träbjälkar eller en (syntetisk) kohud eller ett fårskinn på soffan. Välj en annan riktning och kombinera ditt marmorgolv med svartvita inslag samt några få färgglada föremål, för att skapa en modern, minimalistisk inredning.

Tycker du att marmorgolvplattor känns lite för kalla? Testa att matcha med koppartoner. Koppar är en trendig ögonfångare som ger en varm känsla i både klassisk och modern inredning. Men inte för mycket: ett kopparinslag, en lampa, ett fat eller ett kluster av små prydnadssaker i koppar är allt som behövs.

Närbild av ett mörkgrått golv av betongvinylplattor

Gillar du inte marmor? Var inte orolig!

Gillar du sten, men är inte helt såld på marmor? Förutom marmorliknande golv har Pergo andra naturstensliknande vinylgolvskollektioner, med vilka du kan skapa det golv och hem som du drömmer om. Föredrar du t.ex. skiffrets lyxiga, snygga elegans? Våra Volcanic Stone, Concrete Stone eller Black Scivaro Slate kommer fånga ditt intresse. Vinylgolv efterliknar naturstenens skönhet, men ger också mer komfort, värme och mjukhet under foten.

Har du hittat ett golv du gillar men är inte säker på att det passar i ditt hem? Vi tar hand om det! Ta bara en bild på din inredning, ladda upp den på 'FloorLab' och upptäck vilka golv som passar hemma hos dig.