SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Lätt att lägga klickgolv – en guide för nybörjare

den 19 juli 2017

Att lägga ett klickgolv från Pergo är inte svårt ens för en nybörjare.

Är det däremot ett massivt plankgolv du ska lägga in behöver du vända dig till en professionell golvläggare. Men har du haft den goda smaken att välja Pergos parkettgolv kan du lägga in det själv, utan mer avancerade verktyg än en såg tillhands.


Lägga trägolv med klicksystem

Det allra första du ska göra är att läsa instruktionerna till ditt golv noga.

Golvet läggs flytande, vilket betyder att du varken behöver skruva, spika eller limma fast golvet. Du pusslar helt enkelt ihop golvet med klicktekniken PerfectFold™. Om du av någon anledning behöver flytta om något parti är det lätt att ta upp plankorna igen utan att de går sönder.


Förberedelser av undergolvet

Du ska låta ditt nya trägolv acklimatisera sig genom att ha det inomhus i sin förpackning i minst 48 timmar innan du börjar klicka ihop det, så det ger dig tid att förbereda ditt undergolv ordentligt. Innan du börjar lägga golvet måste du nämligen se till att underlaget är jämnt, rent och torrt. Du kan lägga ditt nya golv på ett gammalt bärande golv, så länge det inte är en textilmatta. Men är underlaget ojämnt behöver det slipas och spacklas för att ditt nya golv ska bli stabilt och knarrfritt.


Mellanlägg och mätning

Vår rekommendation är att du sedan täcker golvet med ett mellanlägg – exempelvis ett som ger stegljudsisolering, håller golvknarret borta och tar bort de sista små ojämnheterna på ditt undergolv.

Mät rummet och bestäm i vilken riktning du vill lägga plankorna. Det vanligaste är att man lägger dem parallellt med rummets längd eller infallande ljus, men det är en smaksak.

Nu är det dags att sätta igång med det roligaste: klicka loss!

Detaljerad beskrivning av hur du lägger trägolv hittar du här

Lätt att lägga klickgolv – en guide för nybörjare


  • Läs instruktionerna till ditt nya trägolv noga.
  • Förbered undergolvet så att det blir slätt och jämnt.
  • Använd gärna ett mellanlägg för att göra golvet tyst.
  • Ha roligt!

Upptäck våra golv

Laminatgolv  |  Trägolv  |  Vinylgolv

Letar du efter en Pergo återförsäljare i ditt område?

Hitta en återförsäljare


Dela den här artikeln