Underhåll trägolv

Lätt att älska, lätt att leva med.

För att bevara ditt trägolv i bästa skick är det viktigt att rengöra och underhålla det regelbundet. Efter läggning men innan du möblerar rummet rekommenderar vi att du rengör ytan med dammsugare eller genom att torka av golvet. Vid behov kan du även våttorka golvet för att få bort löst smuts.t

Regelbundet underhåll och rengöring

För regelbundet underhåll och rengöring rekommenderas att torka av golvet utan vatten. Pergos mikrofibermopp är ett bra val som kan samla mycket smuts.

Använd då Pergos mikrofibermopp och rengöringsmedel

Vid behov kan du behöva våttorka golvet. Använd då Pergos mikrofibermopp och rengöringsmedel för bästa resultat. Rengöringsmedlet passar både oljade och lackade golv, det gör rent på djupet, håller golvet hygienskt och lämnar inte restlager på ytan.

Var försiktig med vatten

Använd inte för mycket vatten, eftersom ett trägolv har en begränsad tålighet mot vatten. En bra tumregel är att inte ta mer vatten än som torkar upp inom 60 sekunder.

Våra oljade trägolv behöver regelbundet underhåll för att behålla sitt ursprungliga utseende och bli mer slitstarkt. Läs mer.

Använd aldrig stålull eller andra grova rengöringsmaterial då de kan förstöra ytskiktet. Ett Pergo trägolv kan inte vaxas eller poleras.

Underhålla trägolv

Ta bort fläckar från trägolv

Renoverara trägolv utan slipning

Ta bort urin från husdjur

Åtgärda knarrande trägolv

Byta ut brädor i ett trägolv

Golvprover tillfälligt indragna

På grund av förebyggande åtgärder för att bekämpa spridningen av COVID-19 (Coronavirus) är det för närvarande inte möjligt att beställa golvprover.

För ytterligare information eller vid frågor ber vi dig kontakta din vanliga Pergo-representant eller skicka ett e-postmeddelande via vårt kontaktformulär.