Miljö

Environment

På Pergo bryr vi oss lika mycket om miljön vi hjälper till att skapa i ditt hem, som den vi delar utanför. När du väljer ett av våra golv, ska du kunna lita på att det har producerats så effektivt och hållbart som möjligt. Och det kan du.

Original Laminate

Vår miljöpolicy inkluderar allt från våra val av råmaterial, produktionsprocesser, till transporter och emballage. Och det stannar inte vid ord. Vi låter våra miljöambitioner bli till konkreta handlingar. Våra produkter består till 80 procent av spill från träindustrin. Vi använder enbart förnyelsebara träslag som tall och gran – aldrig exotiska träslag eller hotade träslag från regnskogarna.

Vi har kommit en bra bit på väg. Vi var den första golvtillverkaren som tilldelades det nordiska miljömärket Svanen. Våra PEFC-certifierade produkter (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) är producerade av trä från förnyelsebar skog. Och vi fortsätter att utveckla nya produktionsmetoder som förbättrar både ekonomi och hållbarhet. För vi är fast övertygade om att en del inte kan klara sig utan den andra.

Ecolabel   PFEC   Ü-symbol

EPD logo   A+ logo

M1 logo   Ecolabel EU

Trägolv

Pergos samtliga trägolv är svanenmärkta.  Märkningen visar att produkterna är certifierade som bra miljöval med hänsyn till total miljöpåverkan. 

Trägolv med respekt för naturen 
Alla material som används vid tillverkning av våra trägolv har noggrant valts ut och granskats, för att vi ska vara säkra på deras ekologiska ursprung. Stommen består av gran eller fur. Det övre skiktet kommer från hållbara källor av ek och ask i Europa. Alla våra skyddslacker och -oljor uppfyller strikta internationella normer och du kan alltså njuta av dina trägolv i förvissningen om att de har tillverkats med respekt för miljön.

eco label    PEFC

 

Vinyl Plank and Tiles

Att våra nya vinylgolv skulle ha en stark miljöprofil var en självklarhet i utvecklingsfasen. Den toppmoderna och energieffektiva tillverkningsprocessen minimerar spill och lämnar ett lika mjukt avtryck på miljön som känslan du får när du går på det.

Och precis som alla Pergo-golv är vinylgolven enkla att underhålla och håller länge om de sköts rätt, vilket också ger en låg miljöpåverkan under golvets livstid.

  • 100% orto-ftalatfritt
  • Mycket låga VOC-utsläpp
  • Återvinning
  • Energieffektiv tillverkning