Pergo idag

Pergo idag

Det är över 30 år sedan Pergo uppfann laminatgolvet. Idag är varumärket synonymt med vackra, praktiska golv – en tradition med rötterna i ”Laminatets historia”. Det började som en idé om vackra golv med kapacitet att stå emot vardagens utmaningar och se snygga ut även efter många års användning. För att underlätta ytterligare gjorde vi dem extremt enkla att lägga och underhålla.

Idag är dessa idéer själva grunden i allt vi gör, från nya laminatprodukter till vinylgolv och naturliga trägolv. Golv för din vardag.

Patenterade innovationer för naturlighet, hållbarhet och skönhet
Listan över innovationer från Pergo är lång och flera av dem skyddas av nära 500 patent och patentansökningar över hela världen. Bland våra mest populära innovationer finns PerfectFold™ 3.0 för extremt enkel golvläggning, TitanX™ Advanced för oöverträffad tålighet mot slitage och EndlessPlank™ för evig skönhet.

Ingår i världens största golvföretag
Sedan 2013 ägs varumärket Pergo av Mohawk Industries, Inc., världens största golvföretag med verksamhet i Nordamerika, Europa, Asien och Australien. Pergos produkter tillverkas av golvdivisionen inom Unilin BV, med säte i Belgien.

DNV-GL logoManagement system certification
I Sverige har Unilin Nordic AB har ett verksamhetssystem som bland annat omfattar kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Kvalitetsdelen är certifierad enligt ISO 9001 och miljödelen är certifierad enligt ISO 14001.