SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Vad är laminatgolv? Ett liv utan repor

Laminatgolv är slitstarkt, lätt att rengöra och påminner om en kameleont – ja, den där ödlan som byter färg och skepnad och passar in överallt. För precis så är det med laminatgolv.

Enkelt förklarat är ett laminatgolv en värld full av möjligheter. Med laminat kan du få det där fina golvet du vill ha, utan allt betungande underhållsarbete. Du kan få ett lantligt trägolv, skiffergolv i mängder av olika färger, mönstrade golv och golv som ser ut som betong. Du kan välja mellan hela 84 olika dekorer – dessutom med olika ytstrukturer som till exempel kan ge laminatgolvet en rustik vintagelook. Det är i princip bara fantasin som sätter gränserna.

Mycket mer golv än vad ögat ser

Det finns flera anledningar till att ett laminatgolv är ett perfekt golvval för den där evige ommöbleraren som vill slippa fula märken från skåpet och soffan. För familjen med lekande barn som älskar kritor och deras busiga hundar med smutsiga tassar. Och för den som föredrar att behålla klackarna på när det är fest.

Laminatgolv består av olika skikt som vart och ett bidrar till att golvet ska klara den här typen av utmaningar i vardagen och livet.

Så du som har laminatgolv kan sluta gråta över spilld mjölk och gäster som steppar.

Golvet som läggs med ett klick

Att lägga klinker, stengolv och massivt trä är både tungt och tar tid. Ett laminatgolv är enkelt att lägga och det går snabbt. Pergos laminatgolv lägger du ihop med ett klick, på tre olika möjliga sätt. Du kan till och med göra om golvläggningen genom att lyfta upp plankorna och flytta på dem.

Så vad är ett laminatgolv egentligen? Svaret måste väl vara skönhet och valfrihet i perfekt symbios med enkelhet.

Upptäck våra laminatgolv.

  1. Överlägsen slitstyrka och reptålighet
  2. Kristallklar dekor
  3. Utmärkt slagtålighet
  4. Fukttålig HDF-stomme
  5. Undre stabiliseringsskikt