SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Golvlister för laminatgolv

Golvlister och golvsocklar – det lilla extra

En golvlist är den sista detaljen som sätter pricken över i:et när det läggs ett nytt laminatgolv. En snygg list är inte bara ett sätt att täcka för springan mellan golv och vägg, det är även en fin heminredningsdetalj som ger ett rum en hemtrevlig känsla.

Golvlisten är det lilla extra som gör att ditt nya golv känns komplett. Det gäller att matcha listen på rätt sätt, ett laminatgolv kan med fördel ha en golvlist eller golvsockel i laminat. Det är inte nödvändigt att välja den vanliga släta och vita listen, välj istället något du själv tycker passar bra i rummet. Det är enkelt att montera golvlister, du använder de vanliga verktygen som till exempel hammare eller skruvdragare samt en såg. Anlita en golvläggare om du känner dig osäker.

Accessories Aestetics

Golvsocklar och lister

Pergos färgkoordinerade golvsocklar är lätta att installera med antingen klicksystem, spik, skruv eller lim. Alla golvsocklar har frästa spår på baksidan, för att dölja kablar.


Golvsocklar på innovativt Pergo vis

På Pergo är vi inte bara nytänkande när det kommer till våra golv. Även våra golvtillbehör följer samma trend och jobbar ständigt på att föra vårt utvecklingsarbete framåt. Vissa av våra golvsocklar kan, precis som våra golv, installeras med hjälp av ett enkelt klicksystem. Modellen gör att du får ett elegantare och mer enhetligt slutresultat då samtliga golvsocklar kan fogas samman utan några synliga skruv- eller spikhuvuden. Pergo-innovation i ett nötskal!

Vad krävs för att montera golvlister?

Det generella utbudet av golvsocklar och golvlister är idag enormt, och det finns både massiva trälister, kanallister och plastlister i en mängd olika utföranden och storlekar i handeln. När du ska montera ditt Pergo-golv kan du med fördel utnyttja de lister och golvsocklar Pergo erbjuder. För att uppnå ett optimalt slutresultat fodras att du har tillgång till vissa basverktyg i samband med golvläggningen. För att få listerna på plats behöver du spik eller skruv, hammare eller skruvdragare och även en kap- och gersåg. Den speciella sågen är bra att ha för kapning av golvlisterna, och för att få rätt snitt och vinkel på de lister som ska mötas i rummets hörn. De flesta kan klara av att både lägga våra golv samt montera de avslutande golvlisterna, men tvivlar du på din förmåga gör du rätt i att anlita en professionell golvläggare.