SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Värt att tänka på när du ska lägga Pergo klickgolv

Att lägga Pergo golv är enkelt tack vare vårt innovativa klicksystem, PerfectFold™ 3.0 , med tre olika monteringsmetoder. Vi gör det möjligt för dig att uppnå ett perfekt resultat, helt på egen hand, genom att sammanfoga golvplankor ett klick i taget.

Lägga ett klickgolv över ditt trägolv

Alla Pergo golv går utmärkt att lägga på självbärande golv. Du kan däremot inte lägga ett klickgolv över en heltäckningsmatta eller annan typ av textilmatta, utan denna måste först avlägsnas innan du kan påbörja golvläggningen. Precis som vid all typ av golvläggning är noggranna och grundliga förberedelser a och o, för att du ska få ett jämnt, vackert och knarrfritt klickgolv. Ett alltför ojämnt undergolv måste slipas och spacklas för att bana väg för det nya klickgolvet. Att undergolvet är torrt och fritt från skadliga kemikalier, olja och lim är också viktigt för att du ska uppnå ett slutresultat som du är stolt och nöjd med.

Ett bra klickgolv är ett tyst golv

När förarbetet är slutfört och undergolvet är jämnt och noggrant dammsuget rekommenderar vi att du täcker golvet med ett underlag anpassat för dina behov, innan du sätter igång och klickar dit det nya klickgolvet. Våra underlag har stegljudsisolering som ger utmärkt ljuddämpning samt trollar bort små och envisa ojämnheter på undergolvet. Ditt hårda förarbete samt det isolerande och utjämnande underlaget ovanpå undergolvet kommer att ge dig ett tystare, vackrare och skönare klickgolv. När du är framme vid den roligaste biten – själva golvläggningen – kommer vårt patenterade fogsystem snabbt bana väg för ett nytt golv. PerfectFold 3.0 innebär att du kan bryta isär golvplankor som du redan fogat samman utan att förstöra låsmekanismen. Du kan med andra ord göra om och göra rätt, hur många gånger som helst!