SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Golvlister för parkett

Golvlister och golvsocklar – det lilla extra

Precis som våra parkettgolv kommer i olika träslag och design, så finns det även olika golvlister för parkettgolven. Du hittar fina golvsocklar i matchande träslag och diskreta och eleganta golvlister i vitt. En vacker golvlist gör mer än bara täpper för spalten mellan väggen och golvet. Genom att välja en golvlist som passar in med inredningen och atmosfären, binder du ihop rummet på ett bra sätt.

Du behöver en skruvdragare eller hammare och även en kap- och gersåg för att montera listerna. Du kan även få till rätt vinkel och snitt med sågen, något som är viktigt när du kommer till ett hörn i rummet. De flesta av våra kunder klarar av att montera golvlisterna men om du hellre vill ha professionell hjälp så kan du få hjälp av en golvläggare.

Accessories Aestetics

Golvsocklar och lister

Pergos färgkoordinerade golvsocklar är lätta att installera med antingen klicksystem, spik, skruv eller lim. Alla golvsocklar har frästa spår på baksidan, för att dölja kablar.


Golvsocklar på innovativt Pergo vis

På Pergo är vi inte bara nytänkande när det kommer till våra golv. Även våra golvtillbehör följer samma trend och jobbar ständigt på att föra vårt utvecklingsarbete framåt. Vissa av våra golvsocklar kan, precis som våra golv, installeras med hjälp av ett enkelt klicksystem. Modellen gör att du får ett elegantare och mer enhetligt slutresultat då samtliga golvsocklar kan fogas samman utan några synliga skruv- eller spikhuvuden. Pergo-innovation i ett nötskal!

Vad krävs för att montera golvlister?

Det generella utbudet av golvsocklar och golvlister är idag enormt, och det finns både massiva trälister, kanallister och plastlister i en mängd olika utföranden och storlekar i handeln. När du ska montera ditt Pergo-golv kan du med fördel utnyttja de lister och golvsocklar Pergo erbjuder. För att uppnå ett optimalt slutresultat fodras att du har tillgång till vissa basverktyg i samband med golvläggningen. För att få listerna på plats behöver du spik eller skruv, hammare eller skruvdragare och även en kap- och gersåg. Den speciella sågen är bra att ha för kapning av golvlisterna, och för att få rätt snitt och vinkel på de lister som ska mötas i rummets hörn. De flesta kan klara av att både lägga våra golv samt montera de avslutande golvlisterna, men tvivlar du på din förmåga gör du rätt i att anlita en professionell golvläggare.