SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Välja golv till varje rum i din bostad

den 26 juli 2017

Eftersom olika rum har skilda funktioner är det lämpligt att anpassa golvet efter rummet när du skall välja golv. Men vad ska man tänka på?

Först och främst ska du fundera på hur rummet används: Utsätts golvet för mycket slitage? I hallen drar man ofta in skräp och det blir också mycket genomgångstrafik. I köket händer det att man spiller och kanske tappar vassa knivar, porslin och glas, medan golven i sovrum och vardagsrum får en mildare hantering.


Laminat eller vinyl ger tåliga golv

För de rum som behöver ett tåligare golv är ett laminat- eller vinylgolv ett bra val. Båda golven har slit-, rep- och slagtåliga ytbehandlingar som dessutom är vattenresistenta och håller i många år. Golven är lätta att lägga själv, och om någon bräda ändå skulle skadas kan du byta ut just den brädan utan att behöva byta hela golvet. Laminatgolv såväl som vinylgolv finns i många olika dekorer som återskapar naturliga material som trä eller sten och även trendiga material som betong eller cement.


Trä ger en naturlig känsla

I rum där golvet inte slits så mycket kan du satsa på ett träparkettgolv. Trä ger en naturlig och varm känsla till ett rum, och parkettgolv finns i flera olika träslag, med olika fasningar av kanterna, strukturer, ytbehandlingar och mönster. Under ett parkettgolv kan du också lägga golvvärme, vilket inte rekommenderas under massiva trägolv.

Välja golv till varje rum i din bostad


  • Rummets funktion är en viktig faktor: hur ska rummet användas?
  • Laminat- och vinylgolv är extra tåliga.
  • Parkettgolv passar bra i rum där golvet inte slits för mycket.

Upptäck våra golv

Laminatgolv  |  Trägolv  |  Vinylgolv

Letar du efter en Pergo återförsäljare i ditt område?

Hitta en återförsäljare


Dela den här artikeln