Go to content Go to search
närbild av orange soffa på ett beige laminatgolv

Pergo och golvvärme

Olika typer av golvvärme och -kylning

Alla Pergo-golv kan kombineras med låga temperaturers golvvärme. Du har två olika alternativ, beroende på vilket golv du väljer:

  • Varmvatten eller elektriska värmeelement som placeras i undergolvet. Detta fungerar med samtliga Pergo-golv: laminat, vinyl och trä.
  • Värmefilm: Den senaste generationens golvvärmesystem. Värmefilmen placeras på betong eller undergolv. Det lämpar sig för våra laminat- och trägolv.

Alla Pergo-golv kan även kombineras med golvkylning. Kylelementen fungerar på samma sätt som värmeelementen, förutom att de använder kallt istället för varmt vatten.

Betydelsen av termisk resistans och isolering

Golvvärme kräver ett golv med låg termisk resistans så att värmen kan tränga igenom det. Ju högre termisk resistans, desto längre tid tar det för golvet att värmas upp och desto mindre effektiv blir golvvärmen.

Dessutom är det viktigt att lägga ett isoleringsskikt under golvvärmen. På så sätt reflekteras värmen bort från isoleringen och ut genom golvet.

Pergo vinylgolv har den lägsta termiska resistansen hos alla Pergo-golv och är utmärkta värmeledare, vilket gör dem perfekt lämpade för golvvärme. Våra laminat- och trägolv erbjuder även de lämpliga och kostnadseffektiva alternativ.

Lägga golvvärme och -kylning

Vid läggning av golv i kombination med golvvärme eller -kylning är det viktigt att följa de särskilda riktlinjerna för varje golvtyp.

Upptäck våra golv

Relaterade artiklar

coffee table with books and decoration and a beige vinyl floor underneath

Guide till att välja golv

Har du bestämt dig för att byta golv? Att välja golv kan vara en närapå överväldigande uppgift, med alla material och utseenden det finns att välja på. Men vi kan hjälpa dig med vad som är bra att tänka på!