Välj en hållbar plastmatta för ditt golv

Välj en hållbar plastmatta för ditt golv

I vissa rum behöver du ett tåligare golv än andra. Hallen och köket är exempel på rum där golvet utsätts för betydligt mer slitage än sovrummet, och då är det värt att fundera lite extra på vilket golv du ska välja där. En plastmatta som golv låter kanske lite gammaldags, men de moderna plastgolven är betydligt roligare än du tror.


Vinylgolv är en modernare plastmatta för ditt golv

Pergos moderna version av plastmatta kallas vinylgolv och är plankor som du enkelt lägger själv med det patenterade klicksystemet PerfectFold™ V-click. De finns i mängder av olika dekorer som återskapar naturen in i minsta detalj.


Vinylplankorna har flera lager

Vinylgolvplankorna är gjorda i fem lager: underst ett väldigt slagtåligt vinyllager, sedan ett extra stabiliserande lager med glasfiber och ovanpå det ligger en mycket stark och slagtålig vinylkärna. Därefter kommer det detaljerade dekorlagret, med kristallklara bilder av exempelvis olika träslag, varianter av sten, betong eller cement, och överst ytskiktet TitanV™ som skyddar mot repor, fläckar och slitage.


Tåligt och hållbart golv

Det tåliga ytskiktet klarar såväl repor och slag som övrigt slitage från stolar med hjul, höga klackar eller husdjurs klor. Att golvet är uppbyggt av flera lager ger i kombination med det kompakta bärarmaterialet golvet en hög tålighet mot slag och avtryck och skyddar golvet mot skador.

Ytskiktet är så tätt att smuts och fukt inte kan tränga igenom eller ta sig ner i fogarna som också är helt täta. Detta gör att golvet är lätt att rengöra utan avancerade medel, så det är både skonsamt för miljön och gör att golven håller längre.


Två kvalitetsnivåer

Alla Pergos vinylgolv finns i två olika kvalitetsnivåer: Premium och Optimum. Premium-golven är särskilt lämpade för bostäder och är enkla att lägga själv. För extra hållbarhet, till exempel för professionellt bruk, finns Optimum som limmas fast.


  • Vinylgolv är en modern version av plastmattan.
  • Vinylplankorna är uppbyggda av lager som ger extra tålighet och hållbarhet.
  • Ytskiktet gör golvet smuts- och fukttåligt.
  • Golven finns i två olika kvalitetsnivåer.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2017-07-31
2017-07-05
Top