Trägolv som en investering

Trägolv som en investering

Går du i säljtankar? Fundera då också på att uppdatera dina golv!

Undersökningar från mäklarfirmor visar att hem med trägolv säljs snabbare och till högre pris än hem med andra golv, så att lägga en slant på att byta ut slitna golv kan öka intresset för ditt hem och därmed bli en god investering.

Trägolv i toppen av önskelistan

Efter ett par decennier där praktiska plastgolv och mjuka heltäckningsmattor konkurrerade ut trägolven har träet gjort en storstilad comeback, och många köpare har nu trägolv i toppen av sin önskelista för det nya hemmet. En amerikansk undersökning visar att så många som 54% av potentiella husköpare är villiga att betala mer för ett hem med trägolv.

Om det känns för dyrt att lägga in trägolv men dina golv desperat behöver en uppdatering så finns det många moderna laminatgolv och vinylgolv som ser ut exakt som trä, men som har ett lägre pris. Båda alternativen är tåliga och hållbara och är definitivt ett uppköp gentemot gamla slitna golv.

Satsa på kök och vardagsrum

Om ditt enda skäl till att byta golv är en förestående försäljning är det två rum som är extra lämpade att piffa upp: köket och vardagsrummet. Det är där som både de som bor i huset och deras gäster spenderar mest tid. Mäklarundersökningar visar att dessa två rum är de som potentiella köpare lägger störst vikt vid, så försök göra dem så attraktiva du kan inför försäljningen.

Fräscha golv ger mer avkastning

Oavsett vilket du väljer så ger ett hus med nya fräscha trägolv mer wow-faktor för dem som kommer på visningen än ett med heltäckningsmattor eller andra slitna golv.

  • Köpare är villiga att betala mer för hem med trägolv
  • Köket och vardagsrummet är mest värt att renovera inför försäljning
Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-06-22
2015-10-09
Top