Trend: Skandinavisk design har stort inflytande på resten av världen

Trend: Skandinavisk design har stort inflytande på resten av världen

Var sjätte månad samlar Oke Nollet, ansvarig för Pergos designavdelning, alla sina intryck och influenser från designmässor, Pinterest-aktiviteter och vardagslivet i en utförlig trendrapport. En av dessa trender är mycket tydlig: att imperfektion fortfarande är perfekt.

Den skandinaviska designens fräscha, rena och moderna stil har ett stort inflytande på världen. Stora skandinaviska märken lämnar avtryck på inredningstrenderna. De introducerar färger och mönster som plockas upp av resten av världen.

Med inspiration från femtiotalet har pastellfärgerna, från rosa till mintgrönt, fått ett uppsving. För att skapa ett mjukare intryck kombineras de ofta med vitt och ljusa naturliga träslag.

"Från sextio- och sjuttiotalet hämtas varma jordtoner med gult, orangerost och bruna nyanser"


Från sextio- och sjuttiotalet hämtas varma jordtoner med gult, orangerost och bruna nyanser. De varma färgerna, geometriska figurerna och blomstermönstren från sjuttiotalet syns idag i den gröna boendetrenden. Möbler i trä och trägolv kommer i varma naturliga till bruna färger.

Skandinaverna älskar konstrasten mellan svart och vitt. Idag ser vi att svart tar ledningen. Stora varumärken använder sig av svart i olika nyanser. I kombination med ljust naturträ kan man skapa en mycket skandinavisk effekt. För att skapa ett neutralt utseende på inredningen är olika grå toner mycket viktiga. Grått i olika nyanser är färgen att kombinera med!

Vi ser också en återkomst av åttiotalet som kallas Memphis-trenden. Kom ihåg de geometriska formerna och stora volymerna. Färgblocken består av grundfärgerna, neon och starka pasteller som passar perfekt med ljust och naturligt trä.

Hitta det perfekta golvet till din inredning

Ett golv kan utgöra ett perfekt inslag i en imperfekt inredning eller vice versa. Välj i vår omfattande kollektion av laminat, vinyl och parkett och hitta den perfekta lösningen.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-10-10
2017-07-12
Top