Så här skyddar du ditt golv

Så här skyddar du ditt golv

Du häller upp morgonens första kopp kaffe. Några droppar landar på golvet. Du märker inget utan sätter dig vid frukostbordet.

Ditt barn äter frukost med hela ansiktet och du är glad över den goda aptiten. Att hälften hamnar på golvet är inget du orkar diskutera – det är måndag.

Ytterkläderna på – det är dags att gå. Datorväskan står kvar i arbetsrummet. Det finns ingen tid att ta av skorna. Istället hoppar du med långa kliv mot rummet. Ditt barn springer efter med de sandiga dagisskorna på.

Vardagen är inte alltid snäll mot golvet

Så är det och så kommer det alltid att vara. Oavsett om du bor ensam, med familj eller husdjur. Höga klackar, kontorsstolens hjul och stolar som dras fram och tillbaka vid middagsbordet – det sliter. Många kör in sin barnvagn i huset eller lägenheten och det är lätt hänt att det sitter små stenar i hjulen. Då finns det risk för märken.

Det finns såklart några saker du kan tänka på för att minimera slitage. Ha för vana att lyfta prylar och möbler istället för att släpa dem. Sätt möbeltassar på möblerna och rengör regelbundet så att inte små stenar och liknande kan repa golvet. Behandla golvet efter rekommendationer. Och framförallt – köp ett golv som klarar vardagens utmaningar.

Pergos golv står pall för vardagen

Golven från Pergo är otroligt slitstarka. Tack vare Pergos patenterade ytbehandlingar TitanX kan du få livstidsgaranti på ditt laminatgolv. Det garanteras att ytbehandlingen kan stå emot slitage, fläckar och blekning av solljus i upp till 50 år.

Ett parkettgolv är känsligare än laminat men även här har Pergo skapat ett mycket slitstarkt golv tack vare den smarta konstruktionen och ytbehandlingen. Med sina sju lager UV-härdad vattenbaserad lack eller olja har golvet ett maximalt skydd och blir enkelt att rengöra.

Pergos är ytbehandlat med slitlagret TitanV som skyddar effektivt mot fläckar och repor. TitanV är smutsavvisande och klickfogens täta konstruktion hindrar smuts från att tränga ner i fogarna. Måndagsmorgonens missöden blir därför heller inte något som du behöver bekymra dig över – golvet kommer att klara många frukostar utan problem.

Du kan med andra ord känna dig trygg med att ditt golv från Pergo kommer att hålla länge. För både vardag och fest.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2016-05-09
Top