SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Retro eller modernt?

den 1 juni 2016

Det finns en anledning till att designklassiker aldrig blir omoderna: det är så lätt att hålla dem trendiga

»Vitt finns överallt i våra hem i dag, så jag tycker att det känns väldigt befriande att ta in färgstarka trätoner i inredningen. Det tillför värme och är väldigt elegant. Och att möblerna inte är nya betyder som sagt inte att de är omoderna.

Om du skulle ha turen att hitta en bokhylla som denna tycker jag absolut att du ska slå till. Redan storleken imponerar, och designen och den djupa färgen påverkar verkligen helhetsintrycket av rummet. Och om du redan har en ska du på inga villkor göra dig av med den. Hemligheten bakom en modern och stilsäker inredning är inte att byta ut allt, utan att noggrant välja vad som ska uppdateras.

När det gäller klassiska möbler handlar allt om vad man gör med dem eller ställer i och på dem. Komplettera med samtida keramikföremål, böcker, elektronikprylar, glasskulpturer eller vad du vill för att göra den till din egen. Då blir din designklassiker toppmodern igen.«

Allt är okej!

»Ibland tycker jag att vi närmar oss inredning med alldeles för mycket vördnad. Det vi ser som »klassiker« måste inte vara retro. Teak och jakaranda finns ju i överflöd i skandinavisk designhistoria, men allting handlar om vad vi gör med det.

Jag älskar kontraster. I stället för att kombinera saker som passar som hand i handske kan du hålla utkik efter något som blir en spännande kontrast. Som att matcha ett golv med ljus trälook med möbler i färgstark teak. Det ger rummet en uppfriskande känsla och gör att möblerna lyfts fram ännu bättre.«

Åsa Dyberg
inredningsarkitekt, designer och stylist

Följ oss på:

  

HERRGÅRDSEK,
1-STAV

Artikelnummer: L0231-03370


Dela den här artikeln