Förvandla ditt hem till en maritim oas och inred i New England-stilen

Förvandla ditt hem till en maritim oas och inred i New England-stilen

Inredningsstilen kommer från området New England på amerikanska östkusten. I USA kallas den för Hampton style. För att sammanfatta stilen med några enkla ord kan man säga att den bjuder in havet i hemmet. Det är en ren och enkel stil som har blivit oerhört populär de senaste åren.

Ljust med en touch av havet

New England kombinerar det ljusa med det mörka. För att få rätt känsla ska du satsa på ljusa väggar och textilier. Möblerna kan vara mörka eller ljusa. Golvet ska med fördel vara ett mörkt plankgolv. Tänk hellånga och breda plankor. Vitt golv i samma stuk fungerar också. Känslan du skapar ska flörta både med det marina och med den gamla kolonialstilen – det ska kännas rustikt.

Detaljerna skapar helheten

Vilka färger och material du väljer på textilerna påverkar helhetskänslan. Tygerna du använder ska påminna om känslan av det maritima. Mattorna får till exempel gärna vara sisal i beige naturfärger för att påminna om sand och strand. Men även en vit matta med breda blå ränder kan ge den rätta båtkänslan.

Satsa på möbler i mörkt trä, rotting eller brunt läder. Rottingfåtöljer är ett utmärkt val. Soffan får gärna vara i läder eller tyg. Om du väljer tyg ska du satsa på ett vitt eller blårandigt tyg. Även prydnadskuddar ska gärna vara vit- och blårandiga. Den amerikanska stjärnan får gärna finnas med på kuddar, plädar och dörrmattor.

Mässing är ett perfekt material för inredningsdetaljer – det kan vara som detalj på en möbel eller att du ställer fram en vacker ljusstake i mässing. För att förstärka stilen kan du pynta med föremål som för tankarna till havet och båtar. Ställ en vacker kompass på hyllan, lägg fram kartboken på soffbordet och låt kikaren stå framme.

Relaterade artiklar
2015-11-30
Top