Håll rent! En jämförelse av våra tåligaste golv

Håll rent! En jämförelse av våra tåligaste golv

Våra tåligaste golv är laminatgolv och vinylgolv. Hur rengör man dessa golv?

 

Laminatgolv är ett tåligt golv som är lätt att rengöra

Pergos laminatgolv är belagda med TitanX™-ytskikt som gör att smuts har svårt att få fäste, så de är lätta att städa.

För den vardagliga rengöringen räcker det att dammsuga och fuktmoppa golvet. För att behålla lystern i golvet rekommenderar vi att du använder Pergos egna rengöringsmedel istället för såpa eller andra rengöringsmedel, eftersom de kan bilda en film på ytan.

För att rengöra ett svårt smutsat eller fläckigt laminatgolv låter du Pergo Allrengöring verka i några minuter och torkar sedan med en fuktig golvmopp. Upprepa vid behov och låt golvet torka.


Laminatgolv har en tät yta som gör golvet hygieniskt

Överdosera inte rengöringsmedlet: golvytan är så tät att smuts inte kan tränga igenom, så du behöver inte oroa dig för att bakterier ska samlas och växa till. Golven har en hög hygienisk nivå i sig själva.


Vax, polish och slipande material kan påverka golvet

Skrubba aldrig golvet med stålull eller annat slipande material, och behandla det inte med vax eller polish eftersom det kan påverka ytan och golvets utseende.


Vinylgolv är lättstädade och hygieniska

Pergos vinylgolv har ytskiktet TitanV™ som gör golvet lättstädat. Den vardagliga rengöringen sköts enkelt med dammsugning och fuktmoppning. Även här rekommenderar vi Pergos eget rengöringsmedel som är särskilt anpassat för våra vinylgolv för att bibehålla golvets utseende.


Smuts har svårt att få fäste på de täta vinylgolven

Ytbehandlingen gör vinyl till ett tåligt golv där smuts har svårt att få fäste, och inte heller här behöver du fundera över om bakterier kan gro: vinylgolven är hygieniska så det behövs inte mycket rengöringsmedel.

Tar du bort fläckar snabbt är det enkelt att hålla golvet rent, men har de suttit ett tag går de bort med vinylrengöringsmedlet.


Använd aldrig slipande medel, vax eller olja

Tänk på att aldrig använda slipande, polerande eller frätande rengöringsmedel och inte heller medel som innehåller olja eller vax.


  • Dammsugning och fuktmoppning räcker för den vardagliga rengöringen.
  • Laminat- och vinylgolv är hygieniska och lättstädade.
  • Använd Pergos egna rengöringsmedel.
  • Undvik slipande medel, vax eller polish.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2017-06-22
Top