Varför ska du välja ett golv med färg?

Varför ska du välja ett golv med färg?

Självklart kan du utgå från ditt högst personliga tycke när du väljer golvfärg – men det kan vara bra att förstå hur färgvalet kan påverka upplevelsen av rummet.

Du kan spela med säkra kort och använda dig av neutrala färger – det är tidlöst. Ta modet till dig och fylla hemmet med färgstark energi. Eller använda mörka bläcknyanser som ger en känsla av intimitet.

Det finns inga regler för valet av färg. Men det underlättar om du begränsar dig till max fyra färger när du inreder ett rum. Använder du fler kan färgerna ta ut varandra.

"Ett svart rum i kombination med neutrala färger kan skapa en underbar kontrast. Svart är också väldigt trendigt idag och är en elegant och tidlös färg"


Vad gör golvfärgen med rummet?

"Röda och orangefärgade golv gör att rum upplevs som varma och harmoniska. Det är också perfekta färger att kombinera med svarta möbler. Gult och beige kan göra så att ett mörkt rum känns soligare och skapa en zen-atmosfär. Grått är också väldigt harmoniskt och en perfekt matchning mot orangefärgade trämöbler som är så populärt idag. Ett svart rum i kombination med neutrala färger kan skapa en underbar kontrast. Svart är också väldigt trendigt idag och är en elegant och tidlös färg," berättar Oke Nollet, design director hos Pergo.

Trendigt med grått

Grått har blivit en av våra klassiska golvfärger som spås vara kvar i många år framöver. Som vi har kunnat se i det ena magasinet efter det andra så är betong på modet just nu. Golven får gärna ge en känsla av betong – men det behöver inte vara den äkta varan. Vi kan inte alla hitta den perfekta industrilokalen. Laminat med betongdekor är därför ett utmärkt alternativ. Även trägolv och laminat i grå toner kan skapa en trendig industriell eller urban känsla.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-07-02
Top