Ge ditt golv ett nytt liv, DIY

Ge ditt golv ett nytt liv, DIY

Har du ett gammalt golv som du tänker slänga? Har du restbitar över efter att du lagt in ditt nya golv? Eller har du kanske tagit upp en skadad panel? Vänta med att köra iväg till återvinningscentralen i så fall: du kan göra mycket mer med ett golv än att bara gå på det.

Vackra citat på vackert golv

Du är kanske en av många som uppskattar vackra citat och ordspråk, livskraftiga ord som pryder väggen i sovrummet, vardagsrummet eller hallen? Eller vill du kanske ha ditt absoluta favoritrecept på väggen i köket? Då är ditt gamla golv en perfekt tavla för orden.

Sätt samman några träplankor. Eftersom de har klicksystem blir det enkelt.. Det gör inget om det finns skavanker – det gör det bara ännu mer unikt och skapar en känsla av ett gediget material. Fäst till exempel två spikar i de övre hörnen, fäst ett snöre mellan spikarna och häng sedan upp ”tavlan” precis som vanligt. Det kan vara snyggt med ett snöre i naturmaterial. Du kan välja mellan att bevara golvet som det är eller att måla det i en eller flera färger. Här är det bara fantasin som sätter gränserna. Skriv ut texten på papper och skär ut för bokstäverna – måla eller ”dutta” i färg. Självklart kan den modiga också skriva på fri hand.

Om du är sugen på att göra en tavla av ditt gamla golv men varken har ett citat eller recept på lager kan du leka med schabloner. Gör en figur eller form i vanligt papper. Lägg den på din golvtavla och måla över hela tavlan med en eller flera färger. Ta bort pappersformen och tavlan är färdig. Det blir som en enkel variant av ett eget hemmatryckeri.

När golvet blir till ett vackert bord

Vill du fräscha upp ditt soffbord? Låt golvet bli din nya bordsyta. Limma på golvpanelerna och vips har du ett nytt bord. Det behöver varken vara svårt eller ta tid. Om golvet har klicksystem fäster du plankorna enkelt i varandra. Måla eller låt det vara som det är. Ringar från kaffekoppar och andra märken kan bidra till ett rustikt utseende. Lek med mönster och form – med hjälp av en såg kan mycket hända. Självklart kan du göra mer än soffbord – pimpa matbordet, renovera sovrumsborden eller ge skänken en ny yta. Om du har ett golv från Pergo kommer möbeln att stå emot såväl väta som fläckar.

Flera kreativa lösningar med gamla golv

Självklart finns det mycket mer du kan göra med ditt gamla golv än tavlor och bord. Gör en snygg julgran med hjälp av en såg och lite färg (se bild). Sätt vackra krokar på en gammal golvplanka och använd den för att hänga handdukar eller som gardinstång. Gör en fondvägg med golvplankor – det kan bli ett häftigt inslag, som dessutom gör att rummet upplevs som varmare och mysigare. Du kan också snickra vackra hyllor för att ge till exempel badrummet en mysigare touch.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-10-15
Top