Förvandla ditt hus till en rustik dröm

Förvandla ditt hus till en rustik dröm

Vi är många som dagdrömmer om det där ombonade hemmet. Det som är så där underbart mysigt både för den egna familjen och för middagsgästerna. En miljö där allting inte behöver vara perfekt men ändå är just det – bara genom sitt sätt att vara. Drömmar som passar utmärkt ihop med en rustik stil.

Välkomna skavankerna

Med den rustika inredningen ska golvet vara just rustikt och det får gärna ha skavanker och kännas obehandlat. Här ska man satsa på ett golv med lite ruff stil. Helst ska det vara med hellånga och breda golvplankor som verkligen ger en känsla av något rejält och gediget. Vill du ha ett golv som ger rätt känsla, men som också är tåligt och hållbart finns det flera alternativ med passande dekorer på såväl vinyl- som laminatgolv.

Väggarna målar du vita – tapetsera inte – och det är inte fel att ge väggarna extra textur. Kombinera gärna de vita väggarna i den rustika stilen med nakna takbjälkar och exponerade stenväggar. Något som du idag kan få till även om huset egentligen inte har något av det. Möjligheterna är stora – utbudet likaså.

Om textilier kunde tala

I det här hemmet ska du inte använda dig av fabrikstryckta mönster. Tänk istället vackra loppisfynd eller guldklimpar från hemslöjd som lapptäcke, broderat, handgjorda filtar, jute, linne och sisal. Du kan även gärna lägga ett vackert koskinn på golvet eller en fårpläd på fåtöljen för att bjuda in det naturliga.

Möblerna

Bara för att du har ett rustikt rum behöver du inte ha rustika möbler. Även om du har lapptäcken och golv med synliga fåror kan du absolut kombinera stilen med en modern inredning. Det kan ibland till och med vara att föredra så att du inte riskerar att ditt hem ser ut som en timmerstuga i bergen istället för ett modernt hem. Så var inte rädd för att ha ett toppmodernt kök eller en snygg soffa från 2000-talet. Om du vill förhöja den rustika känslan kan du istället för slitna möbler och köksluckor satsa på en vacker öppen spis i sten.

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2016-06-01
Top