Förbered ditt hem för försäljning

Förbered ditt hem för försäljning

 

När du ska sälja ditt hem är det dags för en genomgång av vad som behöver renoveras och fixas till innan försäljningen. En del renoveringar ger mer avkastning än andra.

En undersökning bland svenska mäklare visar att två av de saker som har störst betydelse för slutpriset för bostaden är att slipa golvet och måla väggarna vita - med andra ord: det som syns mest lönar sig bäst, och det är också ofta det som är billigast att åtgärda.

Nyrenoverat mest eftertraktat

Nyrenoverade bostäder är de i särklass mest eftertraktade objekten på bostadsmarknaden idag, men även mindre renoveringar betalar sig, så vill du få ut mesta möjliga för din bostad bör du se över åtminstone de mest synliga delarna.

Har du ett trä- eller parkettgolv, slipa om det. Har du någon annan typ av golv kan det vara en god idé att byta ut det. Trägolv är det som i dagsläget är mest populärt, men det finns även vinylgolv och laminatgolv som ser ut precis som trä, men är betydligt billigare. En fördel med laminatgolv är också att det är avsevärt mer slitstarkt än trägolv.

"En fördel med laminatgolv är också att det är avsevärt mer slitstarkt än trägolv"


Fräscht ger mer än slitet

Om du har en mindre budget ger även ett ännu vinylgolv ett bättre intryck än ett gammalt slitet golv. Även om ett trägolv är mer attraktivt så ser köparen ett golv i gott skick, och den enkla tumregeln är: man får alltid bättre betalt om det man säljer är fräscht än om det är slitet.

Kök och vardagsrum har visat sig vara de två rum som potentiella köpare lägger störst vikt vid när de går på visningar, eftersom det är de rum som man oftast spenderar mest tid i. Nymålade väggar och fina golv ger direkt ett bra intryck, och lyckas du få till kärlek vid första ögonkastet har du större chans att få köparen på kroken.

  • De mest synliga renoveringarna är också de mest värdefulla
  • Slipa slitna trägolv och byt ut andra typer av golv
  • Man får alltid bättre betalt om det man säljer är fräscht
  • Kök och vardagsrum är de viktigaste rummen att renovera
Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-07-02
2015-12-15
Top