Färger – begränsa till fyra

Färger – begränsa till fyra

Ditt viktigaste beslut vid inredningen, förutom att välja rätt golv, - laminatgolv, trägolv, vinylgolv eller en annan - är att välja färger till ditt hem.

Färg är personligt och ofta tar det tid att upptäcka vad som är ens rätta ”färguniversum”.

Det finns inga regler när det gäller att kombinera färger, men det underlättar att begränsa paletten till max fyra färger vid inredningen av ett rum. Om du använder fler färger än så, kan kompositionerna försvinna eftersom färgerna kan ta ut varandra. Här följer tre inspirerande paletter.

Par som väljer färg
 

Mjuka neutrala

Mjuka neutrala

Neutrala nyanser är lätta att leva med. De är tidlösa och perfekta om du önskar en fridfull och avspänd känsla. Men neutraler går även bra att kombinera med starkare färger.

Starkt och livfullt

Starkt och livfullt

Fyll hemmet med energi, med livfulla nyanser som magenta, stålblått, saffransgult och bränt rött. Var inte rädd för stora ytor med starka färger, som exempelvis väggar eller tak, eftersom färgen tar rummet till en högre nivå. Kontraster är nyckeln – starka färger älskar svartvitt!

dark inks colors

Mörkt bläck

Mörka bläcknyanser ger hemmet en känsla av intimitet. Effekten kan bli mystisk eller glamorös, beroende på vilka accessoarer du väljer. Kombinerat med guld eller silver kan mörkt bläck ge en exklusiv touch.

 
Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-10-05
2017-07-02
Top