Få ett elegant rum med mörkt trägolv

Få ett elegant rum med mörkt trägolv

I Skandinavien har det länge varit populärt att inreda i ljusa färger, men varför inte prova något annat? Ett mörkt trägolv som exempelvis ett mörkt parkettgolv ger en elegant och mer kontinental känsla åt ett rum.

I varma länder är det vanligt med mörka golv, och det blir mer och mer efterfrågat även här uppe i norr.

Oavsett vad du har för stil ger ett mörkt trägolv en stark effekt i rummet och skapar en inramning som hjälper till att framhäva inredningen.

Skapa elegans och kontraster med ett mörkt trägolv

Med färg på väggarna och en inredning med traditionella möbler får du ett sobert och elegant intryck. Om du istället kombinerar det mörka golvet med ljusa väggar och möbler får du en kontrastverkan som ger ett modernt rum. Ögat har lättare att fokusera på kontraster, vilket automatiskt gör ditt rum mer intresseväckande.


Ta in naturen i rummet

Du kan också få fram en känsla av att återskapa naturen inomhus genom att låta det mörka golvet representera jorden medan de ljusa väggarna och taket får symbolisera himlen och solljuset. Ett mörkt trägolv framhäver träets naturliga ådring på ett vackert sätt.


Mörka färger ger lugn och ro

En del känner oro för att ett mörkt golv ska få rummet att kännas mindre för att det absorberar ljus, men det kan enkelt uppvägas genom inredning och belysning, så var inte rädd för att lägga ett mörkt golv i stora eller små utrymmen. Mörka färger kan också skapa en lugn och rogivande känsla och ge rummet extra karaktär.


  • Ett mörkt trägolv ger ett elegant intryck.
  • Beroende på vad man kombinerar ett mörkt trägolv med kan man skapa olika effekter i rummet.
  • Mörka trägolv ger en känsla av naturen.

Pergo-infographic-ett-morkt-tragolv-get-ett-elegant-intryck
Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2015-10-09
2016-04-28
Top