SV
Logga ut | Skapa ett konto | Logga in För proffs Startsida

Ekgolv på olika sätt

den 30 juli 2017

När man hör ordet ekgolv tänker man kanske främst på massiva ekgolv. Men det finns fler alternativ!

Massiva trägolv har sina fördelar, men de har också nackdelar. Vill du ha ett ekgolv men inte i massivt trä kan du även välja mellan ekparkett, eklaminat och till och med ett vinylgolv som ser ut som ek.


Ekparkettgolv

Med blotta ögat är det nästan omöjligt att se skillnad på ett massivt ekgolv och ett ekparkettgolv. Skillnaderna ligger nämligen under ytan.

Pergos parkettgolv är gjorda av 100% trä, men är uppbyggda av flera olika lager som minskar risken för att träet ska slå sig, svälla eller krympa. Underst ligger en balanserad baksida i ekologiskt certifierat trä, ovanför finns en avancerad stomme som absorberar stötar och påfrestningar som golvet utsätts för och garanterar stabilitet i golvet. På det ligger ett slitskikt, som är ett noggrant utvalt träskikt som kan slipas upp till två gånger, och överst finns redan en skyddande ytbehandling som ger maximalt skydd och underlättar rengöring. Om du slipat golvet behöver du dock olja eller lacka om det för att skydda ytan igen.


Eklaminat

Vill du ha ett ekgolv med överlägsen tålighet mot slitage och repor men med träkänslan kvar ska du välja ett eklaminatgolv.

Pergos laminatgolv är uppbyggda av ett undre stabiliseringsskikt, en fukttålig HDF-stomme, en kristallklar dekor och ett skyddande ytskikt som gör golvet tåligt mot både slitage, repor och slag samt vattenresistent. Du kan också välja mellan flera olika ytstrukturer för att öka känslan av riktigt trä.


Ekvinylgolv

Om du har ett rum där det är viktigt att golvet är vattentåligt och slitstarkt behöver du ändå inte kompromissa med hur det ser ut: du kan få den varma och mjuka känslan av ett vinylgolv kombinerad med ekgolvets utseende. Pergos Modern plank-dekorer har en naturlig struktur som återskapar naturen in i minsta detalj, med vinylens slagtålighet, ljuddämpning och enkla underhåll.

  • Parkettgolv av lamellparkett-typ består av trä i olika lager som minskar risken för att träet slår sig, sväller eller krymper.
  • Laminatgolv har hög slitstyrka och är enkelt att lägga själv, och kan ändå se ut som ett ekgolv.
  • Vinylgolv är vattentåliga och slitstarka och finns i naturliga dekorer.

Upptäck våra golv

Laminatgolv  |  Trägolv  |  Vinylgolv

Letar du efter en Pergo återförsäljare i ditt område?

Hitta en återförsäljare


Dela den här artikeln