Bra parkettgolv – allt du behöver veta

Bra parkettgolv – allt du behöver veta

Bra parkettgolv från Pergo

Vill du ha ett bra parkettgolv så kan vi stå till tjänst! Pergo tillverkar parkettgolv av typen lamellparkett. Det betyder att golven är uppbyggda av tre lager trä som ligger i vinkel mot varandra, vilket gör dem extra stöttåliga, balanserade och stabila. Trä är ju ett levande material som påverkas av temperatur och luftfuktighet, så när det är varmt och torrt kan trägolv krympa, och när det är kallt och fuktigt kan de svälla. Men när golvet är uppbyggt av flera lager där träfibrerna ligger i olika riktningar minskar träets rörelser och du får ett stabilare golv.


Miljöpolicy för alla steg

Vi har en miljöpolicy som omfattar allt från våra val av råmaterial och produktionsprocesser till transporter och emballage. Våra produkter består till 80 % av spill från träindustrin, och vi använder bara förnyelsebara träslag som tall och gran och aldrig hotade träslag från regnskogarna.


Parkettgolvens uppbyggnad

De olika lagren är uppbyggda på följande vis:

– Understa skiktet är tillverkat av ekologiskt certifierat trä och hjälper golvet att få en perfekt balans.

– Ovanför det ligger en avancerad stomme som absorberar stötar och påfrestningar, och det garanterar stabilitet under alla omständigheter. Stommen är gjord av gran, furu eller HDF.

– Överst finns slitskiktet, som är ett noggrant utvalt träskikt som kan slipas två till tre gånger. Träet kommer från hållbara källor av ek och ask i Europa.

Det översta lagret är behandlat med sju lager uv-härdad vattenbaserad lack eller högkvalitativ olja, som ger golvet maximalt skydd och gör det enklare att hålla rent. Alla våra skyddslacker och -oljor uppfyller strikta internationella miljönormer.


Lätt att lägga bra parkettgolv själv

Våra parkettgolv är dessutom lätta att lägga själv tack vare det patenterade klicksystemet PerfectFold™ 3.0.


  • Pergos parkettgolv är uppbyggda av tre lager, vilket gör golvet stabilt.
  • Vi har en miljöpolicy som omfattar alla steg i produktionen.
  • Allt trä i våra golv kommer från hållbara källor.
  • Det är lätt att lägga Pergos parkettgolv själv.
Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2017-07-27
2016-06-01
Top