Blanda och ge!

Blanda och ge!

Det finns saker som aldrig blir omoderna – eftersom de aldrig tappar stilen

»Den här interiören hittade vi i ett sextiotalshus där stora delar av originalinredningen hade bevarats. Ett underbart exempel på hur man kan ge ett gammalt hus ett ansiktslyft och få det att kännas modernt utan att byta ut allt.

De flesta av sextiotalets designklassiker i teak kan kännas precis lika moderna i dag. Ofta räcker det att bara lägga dit några kuddar eller ställa en modern mässingsbricka på bordet. Men för att möblerna verkligen ska komma till sin rätt måste de få en inramning som lyfter fram deras färg. Och här spelar golvet en viktig roll. Ett ljust golv med träliknande utseende riktar inte bara fokus mot möblernas design utan tar också vara på ljusinsläppet från de stora fönstren på bästa sätt. Resultatet blir att hela rummet känns ljust och inbjudande.«Lek med texturer och material

»Tänk inte bara visuellt – heminredningen ska tala till alla sinnen. Om du blandar olika material känns hemmet organiskt och levande. Och det behöver inte vara svårt. Har du en minimalistisk lädersoffa kan du lägga en riktigt slät och färgstark kudde på den. En effektfull kontrast som framhäver känslan och stilen hos båda föremålen.

Åsa Dyberg
inredningsarkitekt, designer och stylist

Hitta närmsta återförsäljare > Ange stad eller postnummer |
Relaterade artiklar
2016-06-01
Top